Unkarin matka 12-19.4.2019

Szia!

Lähdimme Unkariin Operaatio Mobiilisaation järjestämään pääsiäisaktioon, jonka tarkoituksena oli esittää muun muassa kouluissa ja päiväkodeissa nukketeatteria. OM järjestää nukketeatterin aina jouluisin ja pääsiäisenä. Näytelmässä kerrotaan evankeliumi lapsille ymmärrettävällä tavalla ja lisäksi näytelmään kuuluu vuosittain muuttuva kehyskertomus. Anni on ollut tekemässä samaa hommaa jo kaksi kertaa aiemmin, mutta Reetalle ja Maijulle tämä oli ensimmäinen kerta. Unkaria meidän ei onneksi tarvinnut opetella. Näytelmä tuli taustanauhalta ja liikutimme nukkeja sen tahtiin.

Lensimme Budapestiin ja Pirjo Sormunen oli meitä vastassa kentällä. Hän heitti meidät OM:n toimistolle ja ryhdyimme heti harjoittelemaan näytelmää, sillä jo seuraavana päivänä olisi ensimmäinen esitys. Esityksistä vastuussa ovat Ilona ja Jill, jotka ovat OM:n työntekijöitä Unkarissa.

Muutamia kömmähdyksiäkin matkan aikana tapahtui. Eräässä esityksessä taustanauha katkesi kokonaan, kun Ilonan puhelin alkoi soida. Sitä ei oltu muistettu laittaa lentokonetilaan. Toisessa paikassa suomalaisen tiukka aikakäsitys koki kolauksen, kun esityksen piti alkaa klo 10, eikä tasalta vielä melkein ketään näkynyt. Ihmisiä tuli paikalle vielä 10.30, kun esityksen olisi pitänyt jo olla ohi. Jumalalla oli tähänkin selkeästi ratkaisu, että kaikki pystyisivät näkemään näytelmän, sillä äänentoisto alkoi toimimaan vasta silloin puoli yhdentoista aikoihin. Koimme myös “suurta tuskaa” heittää biojätteet ja pullot samaan roskikseen kaiken muun kanssa. 😀

Lapsista jäi erityisesti mieleen heidän lämmin vastaanottonsa. He olivat innoissaan meistä ja halusivat kaikki vilkuttaa ja sanoa hei. Vanhemmat lapset halusivat aina halata.

Eräässä kristillisessä koulussa meistä tuli oikein kuuluisia ja meiltä haluttiin nimmarit CD-levyjen kansiin, joita heille jaettiin. Myös meidän nilkkasukkia ihmeteltiin lasten keskuudessa.

Viikon aikana pääsimme myös tutustumaan Budapestiin. Yhtenä iltana kävimme ihastelemassa kaupunkia yövalaistuksessa Ilonan kanssa ja myöhemmin kävimme shoppailu- ja nähtävyyskierroksella päiväsaikaan. Viimeiset kaksi yötä vietimme Sormusten kotona Tatan kaupungissa, jonne on noin 40 minuutin junamatka Budapestistä. Oli ihanaa päästä päästä näkemään kaupunkia ja paikkoja, jossa Sormuset elävät ja tulevat työskentelemään.

Reetta, Anni ja Maiju