Lyhyesti

Satamaseurakunta on perustettu vuoden 2008 kesäkuussa. Mukana on sekä aikuisia että lapsia, yksin eläviä ja perheellisiä – vauvasta vaariin. Pyrimme siihen, että Satamaan olisi mahdollisimman helppo kutsua uskosta kiinnostuneita ystäviä.

Seurakuntamme päätapahtuma on joka toinen sunnuntai pidettävä Sataman ilta. Se koostuu mm. yhteisestä ylistyksestä ja musiikista, käytännöllisestä opetuksesta aikuisille ja kahvikeskusteluista.

Tervetuloa mukaan, eikä tarvitse tietää kaikkia kristinuskon koukeroita. Pelkkä utelias mieli riittää!

Missio

Olemme kiteyttäneet seurakuntamme mission, olemassaolomme tarkoituksen seuraavasti: ”Meidän tehtävämme on auttaa ihmisiä tuntemaan Jumala ja hänen armonsa, kasvamaan sitoutuneiksi Kristuksen seuraajiksi ja palvelemaan toisia.

”Hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.” 2.Kor.5:15

Visio

Unelmoimme yhteisöstä, jossa innostumme Jumalasta, seuraamme Jeesusta, viihdymme ja kasvamme yhdessä, sekä kutsumme toisiakin Kristuksen luo.

Mihin uskomme

Satamaseurakuntien oppi on hyvin klassinen, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Oleelliset asiat on kerrottu apostolisessa uskontunnustuksessa.

Minä uskon Jumalaan,Isään, Kaikkivaltiaaseen,taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, stui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

Apostolinen uskontunnustus

Miten toimimme

Satamaseurakuntien käytänteistä ja käytännön elämän ohjausta on avattu vuorostaan täällä.

Koemme jaetun johtajuuden tärkeäksi, jossa aktiivisten jäsenien panos on elintärkeä.

Tule mukaan yhteisöön

Suomen Satamanseurakunnat on eri paikkakunnilla toimivien seurakuntien verkosto, jotka jakavat saman näyn toimia Kristuksen lähettiläinä tämän päivän arjessa, rakentaen ja rakentuen Hänen ominaan. Haluamme oppia aitoa rakastavaa lähimmäisyyttä, jonka vain Jeesus voi meissä vaikuttaa. Lähde mukaan matkalle!

Jyväskylä

Turku

Helsinki