”Jobin postia”-”Myrskyn jälkeen”

Tervetuloa ZOOMisti  Sataman iltaan la 17.4. klo 16 (pääset linjoille klo 15.30 alkaen)

Jos tämä on tuttu juttu, niin pääset suoraan mukaan klikkaamalla tästä.

Jos tarvitset apua kirjautumisessa tai sinulle tulee teknisiä ongelmia soita Arton numeroon p.0401702334. Ennen kuin soitat, luethan kirjautumisohjeet jäljempää.

Huhtikuun opetussarjassa keskitymme kärsimyksen teemaan. Kärsimys koskettaa jokaista ihmistä tavalla jos toisella. Toisia enemmän ja toisia vähemmän, joitakin aivan liikaa. Miksi on kärsimystä? Miten rakastava Jumala voi sallia kärsimyksen? Onko kärsimys aina synnin seurausta? Näihin ja muihin kysymyksiin pohdimme vastauksia.

“Myrskyn jälkeen on pouta sää”, sen tuli Jobikin ymmärtämään. Jobin elämän myrsky oli raju ja se koetteli kaikkea mahdollista  perustuksia myöten. Mitä kaikesta jäi jäljelle, minkä varaan enää saattoi rakentaa? Saiko Job vastauksen kärsimyksen ongelmaan? Illan aiheeseen paneudumme yhdessä pastori Arto Malmbergin kanssa. 

Tämän illan pidämme Zoom videoneuvottelupalvelua hyödyntäen. Tarkemmat ohjeet mukaan liittymiseen löytyy alempaa tekstistä. Nautimme illassa myös kaikille kristityille yhteistä ehtoollista.

Sataman iltaa on mahdollista tulla viettämään myös Kristillisen koulun ruokasaliin yhdessä. Jotta pysymme suositusten rajoissa, tarvitsemme siihen ennakkoilmoittautumisen, jonka voit tehdä tästä linkistä tai soittamalla Artolle p.0401702334. Ilmoittaudu viimeistään lauantaina 20.3.2021 klo 12.00.

Kristillisellä koululla pidämme huolta turvaväleistä, tarjoamme halukkaille maskeja ja pidämme käsidesiä käsien ulottuvilla. Mikäli olet yhtään nuhainen, yskäinen tai muuten kipeä, osallistu iltaan kotoa käsin. Voit lähettää rukousaiheesi rukouspuhelimeen tekstiviestillä 041 319 6356.

Vaikka emme kaikki voi tavata kasvotusten, kokoonnumme yhteen seurakuntana – paikan päälle tai etäyhteyksin. On tärkeää, että vaalimme yhteyttä edelleen ja pidämme huolta toisistamme Jeesuksen esimerkin mukaisesti.

Sataman Illoissa on opetusta, paljon ylistystä ja mahdollisuus esirukoukseen puhelimitse.  Sydämellisesti tervetuloa!

 

Sataman Ilta zoomisti illan ajatus

Ilta pitää sisällään ylistyksen, ehtoollisen ja opetuksen sekä aikuisille että lapsille.  Erilaisen ja yhteisöllisemmän illasta tekee se, että meidän on mahdollista kommunikoida molempiin suuntiin Zoom videoneuvottelupalvelun kautta. Myöskin lapsille on oma ohjelma aikuisten opetuksen ja ryhmiksen ajan. Zoomia voi käyttää tietokoneelta, tabletilta tai puhelimesta. 

Tavoitteenamme on mahdollistaa vuorovaikutus Sataman iltaan osallistujien kesken, hyödyntäen pienryhmiä (2-5 henkeä) ja messejä. Ryhmät voivat kokoontua yhteen kodeissa tai etänä virtuaalisesti. 

Jos haluat vetää ryhmää kodissasi tai etänä, ilmoittaudu Artolle (p.040-1702334, arto@satamaseurakunta.fi) viimeistään perjantaina 16.4. 

Samoin etänä (virtuaalisesti) kokoontuvista messeistä pyydetään ilmoittamaan Artolle perjantaihin 16.4. mennessä. 

Jos et kuulu mihinkään messiin ja haluat kokoontua fyysisesti yhteen, voit halutessasi muodostaa itse oman ryhmän, jonka kanssa osallistua Sataman iltaan, tai voit olla yhteydessä Artoon (p.040-1702334, arto@satamaseurakunta.fi),  joka koordinoi ryhmiä. Voit myös osallistua Zoomiin ilman etukäteisyhteydenottoa, jolloin voit olla mukana virtuaaliryhmässä (breakoutroom) keskusteluosion ajaksi. 

Opetuksen jälkeen varaamme edellä mainituille ryhmille aikaa ryhmän sisäiseen keskusteluun. Ryhmä voi halutessaan kirjoittaa Zoomiin viestillä tai vaikka kertoa esiin nousseita ideoita, ajatuksia tai käytännön sovelluksia siitä, mitä keskustelussa nousi esiin. Tämän ryhmäajan jälkeen palaamme kaikki vielä yhteen jakamaan yhteisen annin ja vedämme Sataman illalle loppusolmun. 

Zoom-kokoontuminen mahdollistaa meille vuorovaikutteisen osallistumisen iltaan paikasta riippumatta ja epidemiatilanteesta huolimatta. Toivomme että saisimme näihin Zoom iltoihin vieraaksi myös kauempana olevia seurakuntalaisia ja lähettejämme. 

Sydämellisesti tervetuloa!

Jos sinulla on kysyttävää voit olla yhteydessä Artoon ( p.040-1702334, arto@satamaseurakunta.fi)

 

Zoom-Sataman illan kulku (muutokset ohjelmaan mahdollisia)

15.30 Zoomiin kirjautuminen alkaa

16.00 Aloitus ja ylistys (20 min)

16.20 Ehtoollinen (5 min)

16.26 Todistajien ketju

16.36 Esirukous aikuisille ja samaan aikaan lapsilla alkaa oma osuus. Lapsilla oltava oma päätelaite käytettävissä.

Lasten ohjelma kestää loppusolmuun asti eli yhteensä 55 min.

16.46 Opetus (25 min) aikuisille.

17.11 Ryhmis (20 min) vetäydytään ryhmiin keskustelemaan, ei katkaista Zoom yhteyttä.

17.31 Loppusolmu

17.40 Sataman kahvit alkaa…

 

Mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukoukseen illan jälkeen puhelinnumerossa p.041 319 6356. Tähän numeroon voi laittaa rukousaiheen myös tekstiviestillä, rukousaiheet käsitellään anomyymisti.

 

ZOOMiin kirjautumisohje

 

Ohjeet ovat yksityiskohtaiset, mutta käyttö on helppoa, joten saatat osata ilmankin näitä ohjeita, klikkaamalla vain lähetyksen linkkiä. 

Jos haluat harjoitella etukäteen, voit tehdä sen netissä osoitteessa https://zoom.us/test

 

Lataa koneellesi tai puhelimeesi Zoom-sovellus sovelluskaupastasi tai osoitteesta zoom.us. Huom! Tietokoneella Zoomin pitäisi toimia myös selaimessa ilman työpöytäsovelluksen lataamista, mutta jollei toimi niin lataa sovellus.

Sinun ei tarvitse luoda Zoom-käyttäjätunnusta.

 

Avaa lähetys. Löydät lähetyksen kahdella eri tavalla:

 

 A- VAIHTOEHTO:

 

  1. Klikkaa seuraavaa linkkiä 

https://zoom.us/j/96891729762?pwd=MmJsUmVlK0dVVUM3T1NIQkZnZm5CZz09

           kun haluat mukaan lähetykseen.

 

  1. Linkki avaa ensin selaimessa zoom.us-sivun, jolloin se kysyy, avataanko sovelluksessa. 

          Klikkaa hiirellä tekstiä  “Avaa Zoom Meetings”  

 

    3.   Ohjaudut suoraan oikeaan lähetykseen. 

 

  1. Jos liittyminen edellyttää salasanaa (Enter meeting passcode),   salasana on 917128

 

  1. Liity salasanan kirjoittamisen jälkeen lähetykseen klikkaamalla hiirellä tekstiä “Join Meeting”

 

  1. Anna myös oma nimesi, joka näkyy muille osallistujille. (Huom! Jos olet ennakkoon ilmoittautunut mukaan virtuaaliryhmäään, käytä samaa nimeä kuin millä olet ilmoittautunut ryhmään)

 

Jos tarvitset apua kirjautumisessa tai sinulle tulee teknisiä ongelmia soita Arton numeroon p.0401702334. 

 

B-VAIHTOEHTO:

 

       1.Avaa Zoom-sovellus ja kirjaudu sisään omalle tilillesi. 

 

     2.Valitse ”Join a meeting”.

 

  1. Kirjoita kirjautumisikkunaan kokouksen numerotunnus (11 numeroa), sekä tämän kokouksen salasana.
  • numerotunnus (Meeting ID) : 968 9172 9762

 

  • salasana (Passcode): 917128

 

    4. Anna myös oma nimesi, joka näkyy muille osallistujille.

 

Jos tarvitset apua kirjautumisessa tai sinulle tulee teknisiä ongelmia soita Artolle numeroon p.0401702334. 

 

Lisäohjeita Zoomin ajaksi:

 

Voit halutessasi laittaa omalta puoleltasi videokameran käyntiin /Start video), jolloin muut osallistujat näkevät sinut. Tämä kuitenkin vaatii nettikaistalta riittävää leveyttä, joten jos yhteytesi alkaa pätkiä, katkaise ensimmäisenä oma videosi.

 

Jos sinulle näkyvät kaikkien osallistujien ruudut yhtä suurina tai pieninä, valitse oikeasta yläkulmasta näkymäksi ”Speaker view”, jolloin näet kulloinkin äänessä olevan käyttäjän kuvan isompana kuin muut.

 

Zoom-ikkunassasi sinulla on käytössäsi myös virtuaalinen mahdollisuus reagoida (Reactions): esimerkiksi antaa aplodeja tai nostaa peukkua. Nämä näkyvät muille osallistujillekin – tehdään tästä yhteinen juttu! 

 

Voit myös kirjoittaa chat-keskusteluikkunaan viestejä, jotka muut osallistujat näkevät.

 

Jos sinulle tulee teknisiä ongelmia soita Artolle numeroon p.0401702334. 

Arto Malmberg p.040-1702334, arto@satamaseurakunta.fi