Paimenen ääni 29.4.2020

Taannoin minulle kävi jokseenkin hauskuuttava asia.
Kuvailen asiaa lyhyesti. Osallistuin sosiaalisessa mediassa mahdollisuuteen voittaa sähköpotkulauta, jota eräs elektroniikkaliike tarjosi. Ensimmäisenä mietin, että silläpä olisi hauska huristella ympäri kaupunkia.

Parin päivän päästä sain yksityisviestiä. Olin harvojen voittajien joukossa ja oheisesta nettilinkistä pääsisin laittamaan yhteystietojani, jotta sähköpotkulauta voitaisiin toimittaa minulle. Minulla kuitenkin alkoi hälytyskellot soida, kun seuraavaksi pyydettiin laittamaan liiallisen paljon henkilökohtaisia tietoja. Tarkemmin katsottuna koko homma oli täysin tekaistun oloinen. Koko asia paljastui huijaukseksi, täydeksi valheeksi.
Naureskelin tapahtuneen jälkeen itselleni ja totesin, miten pahasti arviointikykyni oli pettää ja miten pitkälle uskoin että asia oli totta.

Voin hyvin sanoa, että oma valheenpaljastus kykyni oli hyvin utuinen tässä tapauksessa. Tämä ikävä asia kirvoitti kuitenkin mieleeni paljon hyviä ajatuksia. Erityisesti mieleeni tuli miten tärkeää on totuus ja kuinka voin pysyä totuudessa. Raamattu kertoo meille tästä asiasta paljon. Raamatun Sana on luotettava ja sieltä löytyy todellinen totuus. Tällaisena aikana, jolloin liikkuu kaikenlaista puhetta on todella tärkeää pysyä totuudessa. Elämämme tilanteet muuttuvat välillä nopeasti ja saattaa tuntua että elämä on epävakaata. Kuitenkin myös näissä tilanteissa Jumala on meidän kanssamme. Jumala on sanassaan luvannut pitää meistä huolen jokaisena elämämme päivänä.

Minuun on lähiaikoina tehnyt vaikutuksen Jeesuksen jäähyväisrukous. Siellä puhutaan myös totuudesta. Jeesus rukoilee opetuslasten puolesta, mutta myös välillisesti meidän puolestamme. Jeesus pyytää Jumalan totuuden pyhitystä meidän yllemme. Voimme lukea tästä Johanneksen evankeliumista:

Joh. 17 : 17-21

Pyhitä heidät totuudellasi. Sinun sanasi on totuus.

Niin kuin sinä lähetit minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät.
Minä pyhitän itseni uhriksi heidän tähtensä, että heistäkin tulisi totuuden pyhittämiä.

”Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun.

Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.

Tänä aikana, olemme enemmän tai vähemmän eristyksissä toisistamme. Toivotan jokaiselle pitkämielisyyttä ja jaksamista haastavaan tilanteeseen!
Luotetaan Jumalaan, joka totisesti pitää meistä huolen. Sanassaan Hän on luvannut pitää meistä huolen jokaisena elämämme hetkenä. Jumala ei ainoastaan kerro ihmiskunnan pelastuksen mahdollisuudesta, vaan toteuttaa sen täysivaltaisesti. Toteutus on tapahtunut Jeesuksen sovitustyössä, jolloin synnin, valheen ja pahuuden valta on lopullisesti kukistettu. Toivotan juuri sinulle Jumalan suurta siunausta. Voimme yhtyä lopuksi psalmin kirjoittajan sanoihin, ja halutessasi voit lukea sen rukouksen mielellä.

Ps. 62: 6-9
Hiljene, sieluni, Jumalan edessä! Hän antaa minulle toivon. 

Hän on kallio, hän on minun pelastukseni, hän on linnani, minä en horju.

Jumalassa on pelastukseni ja kunniani. Hän on luja kallio, hänessä on turvani. Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa! Jumala on turvamme.

Siunaten, Antti Hulkko