Tässä elämässä joudumme väistämättä kohtaamaan erinäisiä haasteita. Ne voi olla läheisen poismenoa, sairautta, työttömyyttä, yksinäisyyttä, parisuhde- tai perheongelmia, vainoa tai joku niin monista mahdollisista asioista mitä maa päällään kantaa, mukaan lukien pandemia. Tämä on synnin seurausta ja emme ole sille immuuneja, vaikka olemmekin pelastettuja Jumalan lapsia. Myös Jeesus tiesi tämän: 

Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman. – Joh. 16:33

Syvimmissäkin kivuissa ja pimeimmissäkin paikoissa meidän on mahdollista löytää rauha Jeesuksessa. Rauha, joka on yli ymmärryksen. Meillä on Jumala, joka tietää mitä on olla ihminen. Jumala, joka on uskollinen päivästä päivään. Jumala, joka on puolellamme ikuisesti. Jumala, jonka lupaukset ei petä. 

Uskon, että mitä kovempi paikka, sitä selkeämmän risteyksen kohdalla olemme. Käännymmekö Jumalaa kohti, vai poispäin? Rukoukseni onkin, että oma sydämeni olisi pehmeä ja mieli nöyrä kääntymään Jumalan puoleen jokaisen haasteen kohdalla. Hänessä meillä on turva, ilo, lepo, pelastus, rakkaus ja todella koko elämä. 

Ilkka Alenius