Katsooko sinua peilistä ystävä vai vihollinen ?

Kun katsomme peiliin niin näemme sieltä itsemme ja miten itsemme näemme, siihen saattavat vaikuttaa monet asiat. 

Millaisia muita peilejä meillä on elämässä ollut aiemmin. Peileinä toimivat omat elämän kokemukset, muut ihmiset ja ennen kaikkea Jumalan sana.

Jumalan sana myös on monesti oikaisemassa käsitystä itsestämme.

Tällaisessa tilanteessa kuin nyt maassamme ja muuallakin maailmassa, ja kun korona maailmalla vaikuttaa. Saatamme kysyä. miten minä tässä tilanteessa itseni ja elämäni näen ja koen. Raamatusta löydämme sellaisen   ”viruksen” joka pelastaa.

Raamatun ” virus” vie meidät kerran taivaaseen ja tämä näkökulma antaa meille oikean kuvan myös itsestämme. Syntiinlankeemus eristi meidät toisistamme ja myös Jumalasta. Lankeemus toi paljon ongelmia mukanaan. Jeesus on vastalääke noihin ongelmiin, Hän kuoli puolestamme ja kärsi rangaistuksen meidän puolestamme. Samalla Hän palautti yhteyden ihmisen ja Jumalan välille, sekä ihmisten välille. Tästä yhteydestä Hän tulikin itse maan päälle kertomaan. Siihen yhteyteen liittyi myöskin terveys.

Jeesus ei kuitenkaan poistanut kaikkia sairauksia, mutta paransi monta sairasta.

Edelleen sairaudet vaikuttavat kehossamme, mutta niillä ei ole lopullista valtaa meihin. Jeesus on voittanut synnin ja sairauden vallan. Hänen käsissään on kaikki. Saamme olla ankkuroituna Jeesukseen Kristukseen, olipa elämämme tilanne mikä tahansa.

Tällaisessa tilanteessa saatamme peilata kuulemaamme ja näkemäämme jo aiempien kokemusten perusteella. Millaisissa elämän kokemuksissa ja kokemuksissa meitä on tähän saakka kuljetettu. Nuo kokemukset ovat ehkä olleet meitä auttamassa ankkuroitumaan Jeesukseen. Toki kokemuksemme ovat saattaneet olla viemässä meitä kauemmaksikin hänestä. Meidän tulisikin niitä arvioida ja kysyä miten ne ovat minuun vaikuttaneet. Ovatko ne vahvistaneet uskoani, vai vahvistaneet epäilyä suhteessa Jumalaan.

Olemme nyt tämän poikkeus tilan vuoksi koetuksessa jonka johdosta joudumme tätäkin kyselemään. 

Miten tämä tilanne vaikuttaa meihin, miten se vahvistaa uskoani ja luottamustani Jumalaan. Luotanko että Hän pitää meistä huolen ja varjelee meitä kun sitä Häneltä pyydämme ja rukoilemme. Rukouksen ja Jumalan sanan lukemisen, tai kuuntelemisen kautta pidämme yhteyttä Jumalaan, toisiimme on  mahdollista ja hyvä pitää yhteyttä yllä tässäkin tilanteessa, siihen nämä sähköiset välineet antavat mahdollisuuden. Puhelin, sosiaalinen median eri sovellukset ovat hyviä tässä tilanteessa. Käytetään siis niitä, evankeliumi on parasta vastalääkettä.

Vaikka minä vaeltaisin kuoleman varjon laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinun väkevä kätesi ja paimensauvasi lohduttavat minua. Sinä katat minulle pöydän minun vihollisteni nähden. Sinä voitelet minun pääni öljyllä, minun maljani on ylitsevuotava.  Sula hyvyys ja armo seuraavat minua kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.     Psalmi 23 : 4-6 . 

Vaikka minä vaellan ahdistuksen keskellä, sinä pidät minut elossa. Vihollisteni vihaa vastaan sinä ojennat kätesi, ja sinun oikea kätesi pelastaa minut.  Herra vie asiani päätökseen. Herra, sinun armosi pysyy ikuisesti. Älä jätä kesken kättesi työtä!   Psalmi 138: 7.- 8. 

Terveisin, Jarmo Laakkonen