Seuraava teksti jos mikä, on suoraan Paimenen ääntä ja puhetta meille.

 ’Rauhan minä jätän teille: minun rauhani — sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö. ’ Johannes 14:27

Jeesus puhui nämä sanat jäähyväispuheessaan viimeisellä aterialla opetuslapsilleen. Opetuslapset eivät vielä todellakaan tietäneet mikä heitä odotti. Jo seuraavana päivänä heidän Herransa ja heidän esikuvansa roikkuisi pahoin runneltuna ja häpäistynä, suurissa tuskissa ristillä. Kaikki toivo olisi tuolloin mennyt, toivo Messiaan hallintavallasta ja vihollisen miehitysvallan alta pääsystä. Toivo hallituspaikasta Jeesuksen rinnalla, toivo paremmasta tulevaisuudesta. Kaikki se mitä Jeesus oli puhunut näytti valuneen hiekkaan. Tyrmistys oli varmasti totaalinen, oli törmätty seinään ja rajusti.

 Kuinka moni opetuslapsista silloin muisti nuo Jeesuksen sanat: ” ’Rauhan minä jätän teille: minun rauhani — sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö. ’

 Tunteet varmaan seilasi sellaista vuoristorataa, ettei koskaan. Tätä kaikkea ennen Jeesus oli kuitenkin sanonut antavan rauhansa. Kaiken tämän keskellä ei tarvitsisi murehtia, ei tarvitsisi pelätä.

 Opetuslasten näkökulmasta tilanne on näyttänyt ihan kaikelta muulta kuin siltä että homma on Jumalan hanskassa. Silti se oli sitä mitä, suurimmassa määrin. Tilanne oli Jumalan hanskassa, tapahtuneet asiat olivat Jumalan kontrollissa.

 Onpa tilanteemme mikä tahansa, onpa maailman tilanne mikä tahansa, se on Jumalan käsissä. Tänä päivänä Jeesuksen sanat, Paimenen ääni, kuuluu meille: 

’Rauhan minä jätän teille: minun rauhani — sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö. ’

 Rukous: ”Herra, kiitos että saan tänäänkin omistaa itselleni sinun rauhasi. Kiitos ettei minun tarvitse pelätä. Kiitos että sinä olet minun turvani, kiitos että sinä olet minun rauhani. Minun tunteeni ailahtelee kuin tuuliviiri, mutta kiitos että sinä olet uskollinen, haluan laittaa turvani sinuun, haluan luottaa sinuun. 

 Kiitos että sinun hallintavaltasi on korkeampi, kuin tämän maailman hallitsijoiden valta. Kiitos että kaikki on lopulta sinun kontorollissasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, tulkoon sinun valtakuntasi. Jeesuksen Kristuksen nimessä, aamen.”

 

Siunaten, Arto