Mikä on mediatiimi

Mediatiimin päätehtävä on ylläpitää Satamaseurakunnan julkisen ilmoitustaulun, eli nettisivujen, toimivuutta. Seurakunnan säännöissä on jo todettu, että nämä julkiset nettisivut ovat meidän tapa viestiä ja ilmoitella asioista. Telakalla, eli seurakunnan toimistolla, on myös eteisessä ilmoitustaulu, mutta jotta näkee mitä sinne on laitettu nähtäville edellyttää se paikanpäälle menemistä ja se on aika hankalaa jos sattuu asumaan vaikka 50 km päässä toimistolta. Näitä nettisivuja sitten onkin ihan alusta asti ylläpidetty vaihtelevalla innolla. Nykyään käytämme palveluntarjoajaa, joka vastaa siitä, että sivut ovat teknisesti kunnossa, jos emme onnistu sitten vapaaehtoisvoimin niitä hajottamaan 🙂

Mediatiimin rooliin on istahtanut myös esityskalvojen näyttö Sataman Illoissa ja mahdollisesti muissakin tapahtumissa, jos ei ole muita vapaaehtoisia löydetty. Onneksi meidän tilaisuudet eivät yleensä ole kovin tärkeileviä pönötystapahtumia, joten aina kun kalvonnäyttäjä ei muista avata silmiään kesken laulun tai jostain muusta syystä ollaan pari kalvoa perässä, niin aika hyvin seurakuntalaiset ovat tilanteen kestäneet, eikä ylenpalttista satinkutia ole saatu niskoillemme. Kiitos siitä!

Kalvoissa käytämme ProPresenter-nimistä esitysohjelmaa (https://renewedvision.com/propresenter), joka on palvellut hyvin kaikki nämä vuodet vaikka onkin MacIntosh-ohjelmisto. Sen takia meillä on täytynyt seurakunnassa olla myös Applen valmistamia tietokoneita ainakin muutama että voi kalvot näyttää. Kuten sanottu, niin olen itsekin yllätynyt kuinka hyvin se on toiminut!

Mediatiimi on myös huolehtinut, että seurakunnan työntekijöillä ja tietyillä tiimeillä on käytössään email-osoitteet, johon me kaikki voimme tarvittaessa lähettää viestejä.

Sitten tulee mieleen vielä noi opetusten laitot nettisivuille nähtäville. Tälläkin hetkellä meillä on joitakin vuosia vanhoja opetuksia vielä laittamatta näille uusille nettisivuille ja niitä sinne pikkuhiljaa poksahtelee nähtäville sitä mukaa kun porukalla on aikaa ja intoa niitä sinne laitella. Tämän viikonlopun aikana on tarkoitus katsoa, että ainakin 2019, 2018 ja 2017 olisivat saatavilla ja tosin laitettiin sinne myös jo yksi seminaarikin vuodelta … olikohan se 2015.

Eli monenmoista pientä teknistä puuhaa on mitä voidaan tehdä aina sen mukaan kuin kunkin tiimin jäsenen perhe-elämään ja omaan jaksamiseen sekä mielenkiintojen alueeseen sopii.

Loading...

Entäs jatkossa…

Hyvä kysymys! Ei ole varmuutta mitä uutta olisi syytä viritellä.

Nykyisiin sivuihin päädyttiin, koska meillä ei ollut paukkuja tehdä asioita isommin. Tarkoitan, että olemme unelmoineet siitä, että saisimme oikeasti sellaisen teknisen alustan, jossa sekä ulkoinen-, että sisäinen viestintä voisi kukoistaa. Ulkoisella viestinnällä tarkoitan näitä julkisia nettisivuja ja sisäisellä viestinnällä tarkoitan ei-julkista viestintää, joka edellyttäisi tunnuksia ja kirjautumista johonkin sisäiseen tunnistautumispalveluun.

Yksi tämmöinen alusta, jota tutkimme hieman viime vuonna (2018) oli Rock RMS (https://www.rockrms.com), ylhäällä pyörivässä kuvashowssa on yksi kuva siitä. Ajatuksena oli, että saisimme helpommin viestiteltyä seurakuntalaisille ohjelman tarjoamien ominaisuuksien kautta. Lisäksi sen avulla olisi ollut mahdollista järjestää erilaisille pienryhmille omia keskustelukanavia (messit, eri tiimit, johtotiimi, vanhimmisto, …), tapahtumiin ilmoittautumiset olisi hoidettu sen kautta, jäsenien yhteystiedot olisivat olleet jokaisen itsensä päivitettävissä ettei vahingossa ala kertymään vanhentunutta tietoa yms. Pullonkaulaksi tässä vaiheessa koettiin, että järjestelmän palvelinvaatimukset olivat vähän rajoittava tekijä, aikataulu toteutukselle liian tiukka suhteessa voimavaroihin ja tuo GDPR-tukikin oli vähän vaiheessa. No, ehkä jossain vaiheessa joku tämän sorttinen tulevaisuuden arjen avustaja tulee vielä taas harkittavaksi. Toisaalta ketkä kulloinkin mediatiimissä ovat mukana saattavat keksiä jatkossa parempia ideoita…

Se on tässä vuosien saatossa huomattu, että ei ole olemassa ikuisuusvirkoja seurakunnassakaan vaan tarkoitus on, että ollaan mukana jossain tiimissä kun on virtaa ja sisäistä paloa johonkin asiaan ja sitten kun tuntuu, että voisi vaikka ihan olla vaan tai tehdä jotain muuta, niin onneksi se on seurakunnassa mahdollista! Tiimi elää ja jäsenet vaihtuvat ajan saatossa ja niin sen kuuluukin mennä.

Olen äärettömän kiitollinen kun olen saanut olla mukana tämänkin tiimin toiminnassa tekemässä ja ideoimassa. Haluan uskoa, että olemme osaltamme pystyneet tekemään seurakuntalaisten osallistumisen seurakunnan toimintaan piirun verran jouhevammaksi. Pääasia on kuitenkin, että voimme kokea saavamme olla Jeesuksen hommissa!

Siunausta itsekunkin arkeen ja jos haluat ottaa osaa mediatiimin toimintaan, niin tule juttelemaan Sataman Illoissa tai muissa kohtaamisissa,

Mediatiimin tämänhetkinen vetäjä,
-Tapio Mattila