ZOOMiin kirjautumisohje

Tässä ohjeet etäosallistumiseen, jolla pääset mukaan Sataman lapsilähtöiseen joulujuhlaamme la 19.12 klo 16.00. Ohjeet ovat yksityiskohtaiset, mutta käyttö on helppoa, joten saatat osata ilmankin näitä ohjeita, klikkaamalla vain lähetyksen linkkiä. Kannattaa kokeilla etukäteen!

 1. Lataa koneellesi tai puhelimeesi Zoom-sovellus sovelluskaupastasi tai osoitteesta zoom.us. Tietokoneella Zoomin pitäisi toimia myös selaimessa ilman työpöytäsovelluksen lataamista, mutta jollei toimi niin lataa sovellus.
 2. Sinun ei tarvitse luoda Zoom-käyttäjätunnusta.
 3. Avaa lähetys hyvissä ajoin ennen juhlan alkua! Löydät lähetyksen kahdella eri tavalla:

Avaa Zoom-sovellus ja kirjaudu sisään omalle tilillesi. Valitse ”Join a meeting”. Kirjoita kirjautumisikkunaan kokouksen numerotunnus (9 numeroa, sama sarja kuin kirjautumislinkin lopussa), sekä tämän kokouksen salasana. Anna myös oma nimesi, joka näkyy muille osallistujille.
numerotunnus: 658 5231 7826salasana: 357663

 1. Voit halutessasi laittaa omalta puoleltasi videon käyntiin, jolloin muut osallistujat näkevät sinut. Tämä kuitenkin vaatii nettikaistalta riittävää leveyttä, joten jos yhteytesi alkaa pätkiä, katkaise ensimmäisenä oma videosi.
 2. Jos sinulle näkyvät kaikkien osallistujien ruudut yhtä suurina (pieninä), valitse oikeasta yläkulmasta näkymäksi ”Speaker view”, jolloin näet kulloinkin äänessä olevan käyttäjän kuvan isompana kuin muut.
 3. Zoom-ikkunassasi sinulla on käytössäsi myös virtuaalinen mahdollisuus reagoida: esimerkiksi antaa aplodeja tai nostaa peukkua. Nämä näkyvät muille osallistujillekin – tehdään tästä yhteinen juttu! Voit myös kirjoittaa chat-keskusteluikkunaan viestejä, jotka muut osallistujat näkevät.

  Jos tarvitset apua kirjautumisessa tai sinulle tulee teknisiä ongelmia joulujuhlan aikana,
  soita numeroon p.0401702334.

  Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlaan!