Tervetuloa Sataman Iltaan!

Sataman illoissa kohdataan, jutellaan, tutkiskellaan Raamattua ja lauletaan yhdessä.

Syyskuun opetussarjassa ”Eläkää ihmisiksi” syvennymme pohtimaan auktoriteettien ja vapauden merkitystä elämään.

Tänä päivänä korostetaan yksilön vapautta. Ihmisen pitää saada päättää omista asioistaan. Vapauden tavoittelussa on menty jopa niin pitkälle, että ihmisen katsotaaan voivan määritellä oma sukupuolensa riippumatta siitä millaiseen fyysiseen kehoon hän on syntynyt. Tuoko tuollainen ajateltu vapaus kaikista mahdollisista auktoriteeteista todellisen onnen? 

Toinen opetuskerta on otsikoitu ””Hyvä minä, paha minä”. Oletko tullut ajatelleeksi että jokainen meistä on auktoriteetti tavalla ja toisella. Perheen äitinä, isänä, ystävänä tai  aikka kansainvälisen yrityksen johtajana meidän on mahdollista käyttää vaikutusvaltaamme, vaikka emme ns. nimettyjä auktoriteettaja olisikaan. Mistä löytyy terveen vaikutusvallan perusta? Näihin kysymyksiin kanssamme syventyy pastori  Arto Malmberg.

Sataman illat pidetään pääsääntöisesti (aiemmasta poiketen) tulevalla kaudella joka toinen lauantai.

Sillä viikolla kun emme kokoonnu Sataman Iltaan, pyrimme kohtaan toisiamme messeissä eli pienryhmissä.

Illat pidetään Jyväskylän Kristillisellä koululla.

Sataman Iltaan voit osallistua myös zoom videokonferenssi palvelun välityksellä klikkaamalla tästä.

Alkukahvittelu alkaa klo 16.00. Varsinainen ohjelmaosuus alkaa klo 16.30.  Ajatuksena on että zoomilaiset voivat halutessaan kohdata keskenään ennen iltaa tulemalla mukaan jo klo 16.00. Jos zoomilaisia on vähemmän viemme koneen kahvipöytään, jonka välityksellä voi kommunikoida paikalla olevien kanssa.

Lisätietoja voit kysyä Jyväskylän Satamaseurakunnan pastori Arto Malmbergilta p.040-1702334.

Alla kirjautumisohjeet Zoom kokoontumiseen.

ZOOMiin kirjautumisohje

Ohjeet ovat yksityiskohtaiset, mutta käyttö on helppoa, joten saatat osata ilmankin näitä ohjeita, klikkaamalla vain lähetyksen linkkiä.

  1. Lataa koneellesi tai puhelimeesi Zoom-sovellus sovelluskaupastasi tai osoitteesta zoom.us. Tietokoneella Zoomin pitäisi toimia myös selaimessa ilman työpöytäsovelluksen lataamista, mutta jollei toimi niin lataa sovellus.
  2. Sinun ei tarvitse luoda Zoom-käyttäjätunnusta.
  3. Avaa lähetys. Löydät lähetyksen kahdella eri tavalla:

Avaa Zoom-sovellus ja kirjaudu sisään omalle tilillesi. Valitse ”Join a meeting”. Kirjoita kirjautumisikkunaan kokouksen numerotunnus (12 numeroa), sekä tämän kokouksen salasana. Anna myös oma nimesi, joka näkyy muille osallistujille.
• numerotunnus

Meeting ID: 892 739 5135

• salasana (Passcode): 269779

  1. Voit halutessasi laittaa omalta puoleltasi videon käyntiin, jolloin muut osallistujat näkevät sinut. Tämä kuitenkin vaatii nettikaistalta riittävää leveyttä, joten jos yhteytesi alkaa pätkiä, katkaise ensimmäisenä oma videosi.
  2. Jos sinulle näkyvät kaikkien osallistujien ruudut yhtä suurina (pieninä), valitse oikeasta yläkulmasta näkymäksi ”Speaker view”, jolloin näet kulloinkin äänessä olevan käyttäjän kuvan isompana kuin muut.
  3. Zoom-ikkunassasi sinulla on käytössäsi myös virtuaalinen mahdollisuus reagoida: esimerkiksi antaa aplodeja tai nostaa peukkua. Nämä näkyvät muille osallistujillekin – tehdään tästä yhteinen juttu! Voit myös kirjoittaa chat-keskusteluikkunaan viestejä, jotka muut osallistujat näkevät.
  4. Jos tarvitset apua kirjautumisessa tai sinulle tulee teknisiä ongelmia soita Artolle numeroon p.0401702334.  Lämpimästi tervetuloa mukaan testiin!

Suunnitteluryhmän puolesta, Arto Malmberg p.040-1702334, arto@satamaseurakunta.fi

PS. Jos sinulla nousee ajatuksia tai ideoita tämän tiimoilta joita haluat jakaa, niin soita tai laita s.postia tulemaan.